Schaarsbergen

Werkstraffen geëist in zaak mishandeling militairen

Tegen vijf (ex-)militairen zijn woensdag werkstraffen van 40 tot 240 uur geëist voor bedreiging, mishandeling en aanranding. De zaak wordt behandeld in de militaire kamer bij de rechtbank Arnhem. De misdrijven zouden plaats hebben gevonden in 2012 en 2013. De vijf waren maakten deel uit van de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen. Zij zouden militairen hebben mishandeld en aangerand op de kazerne en tijdens oefeningen. Ook zou er bedreigingen zijn geuit. Het OM ziet een korporaal als leider van de mishandelingen en eist 240 uur werkstraf tegen hem. Tegen twee „meelopers” eist het OM 120 en 180 uur, tegen een sergeant die niet ingreep 100 uur, en tegen een vijfde (ex-)militair een werkstraf van 40 uur. De verdachten zijn tussen de 26 en 40 jaar oud en komen uit Odiliapeel, Volendam, Zevenbergen, Noordwijk en Hoofddorp. (NRC)