Hoe zorgt de eikenprocessierups bij u in de buurt voor overlast?

Lezersoproep Dit jaar is de gevreesde eikenprocessierups weer verder opgerukt. NRC is benieuwd naar uw ervaringen met overlast in de buurt.

Foto iStock

Recreatiegebieden die gemeden moeten worden, delen van een stad die zijn afgezet: de impact van de processierups kan groot zijn. De brandharen van de rups veroorzaken verschillende soorten klachten bij mensen, zoals kleine, pijnlijke wondjes in de opperhuid, ogen of longen. Daarbij komt dat de rups lastig te bestrijden is.

NRC is benieuwd naar uw ervaringen met overlast van de processierups en hoe deze mogelijk uw dagelijks leven heeft beïnvloed. Zijn er bij u in de buurt plekken onbegaanbaar geworden? Hoe verloopt de bestrijding van de rups? Of heeft u het heft in eigen handen genomen, zoals deze man in Vlijmen? U kunt uw ervaring delen via ons reactiesysteem onderaan deze pagina!

Reageren

Reageren op dit artikel kan alleen met een abonnement. Heeft u al een abonnement, log dan hieronder in.