Aanrijding

OM: bestuurder van Stint in Oss deed alles om te stoppen

In het strafrechtelijk onderzoek naar de toedracht van het ongeluk met de Stint in Oss afgelopen september, concludeert het Openbaar Ministerie (OM) dat de bestuurder er in elk geval „alles aan heeft gedaan om de Stint te laten stoppen”. De vele getuigen van het ongeluk, waarbij vier kinderen om het leven kwamen, bevestigen de verklaring van de begeleider van het kinderdagverblijf, meldt het OM. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft vooralsnog geen technische oorzaken gevonden voor het ongeluk. Volgens een officier van justitie zijn er „geen breuken geconstateerd in de gasveer of de nuldraad”. De motorcontroller van het voertuig wordt momenteel uitgelezen. Het onderzoek naar de in december in beslag genomen administratie van de maker van de Stint loopt ook nog. (NRC)