Thuiskok

Victoria sandwich cake

Deze cake werd meer dan een eeuw geleden vaker in langwerpige vorm gemaakt dan in ronde vorm. Er bestaan recepten van deze cake uit 1907. Je kunt van alles smeren tussen de twee cakes, zoals koffie en walnoten, maar aardbeien- of frambozenjam met room is het populairste smeersel.

Verwarm je oven voor op 180 graden en bereid de bakvormen (18-20 cm doorsnede) voor door ze in te vetten, te bedekken met bakpapier en daarna te bestuiven met bloem. Doe de eieren in een grote mengkom, voeg zachte boter, suiker, melk, bloem en bakpoeder toe. Meng het beslag totdat het glad is. Verdeel het beslag over de twee vormen, strijk het beslag uit en tik een paar keer op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen. Plaats ze 20-25 minuten in het midden van je oven.

Laat 5 minuten rusten in de vorm en laat afkoelen op een rooster. Wanneer de cakes afgekoeld zijn, bestrijk je één cake met de jam en plaats je de tweede cake er bovenop. Bestrooi met fijne suiker. Bestrijk de cake ook met opgeklopte room met minimaal 40 procent vet naast de jam voor een rijkelijker gevulde cake.