Luchtvaart

Nederlander Steven Zaat financieel directeur bij Air France

De Nederlander Steven Zaat wordt financieel eindverantwoordelijk bij luchtvaartmaatschappij Air France. Dat bevestigt de Franse zustermaatschappij van KLM, die na 29 jaar afscheid neemt van de huidige financieel topman Marc Verspyck. De benoeming is opvallend, na eerdere spanningen tussen het Nederlandse en het Franse deel van luchtvaartcombinatie Air France-KLM. KLM vreesde verlies van invloed toen topman Pieter Elbers op de schopstoel leek te zitten. De Fransen waren verbolgen over de onaangekondigde aankoop van een belang in Air France-KLM door de Nederlandse overheid. Zaat werkte eerder als controller voor Air France-KLM. Mogelijk is zijn benoeming een geste naar het Nederlandse kamp binnen het concern, zo speculeert de Franse krant La Tribune. (ANP)