Luchtaanval

Zeker 44 doden in Libië bij aanval op detentiecentrum bij Tripoli

Bij een luchtaanval op een detentiecentrum voor migranten in de Libische hoofdstad Tripoli zijn zeker 44 migranten omgekomen en 130 gewonden gevallen. Het detentiecentrum ligt in een wijk van Tripoli waar troepen actief zijn die aan de internationaal erkende regering van Libië gelieerd zijn. Zij voeren strijd met het Libische Nationale Leger (LNA) van krijgsheer Khalifa Haftar, dat Tripoli wil veroveren. De regering houdt het LNA verantwoordelijk en heeft de VN-missie in Libië opgeroepen tot onderzoek. De VN zegt in een reactie dat het als „oorlogsmisdrijf” bestempeld kan worden. Volgens lokale media lanceerde het LNA aanvallen op een militiekamp bij het detentiecentrum. Het LNA ontkent dit. In Libië zitten zeker 6.000 migranten uit Eritrea, Ethiopië, Somalië, Soedan en andere landen vast in detentiecentra. (AP)