Handelsoorlog

Topman Huawei: wapenstilstand Trump zal weinig effect hebben

Ren Zhengfei, oprichter van Huawei, verwacht weinig van president Donald Trumps aankondiging dat hij een ban op Huawei zal terugdraaien. Dat zei Zhengfei dinsdag in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times. „We zien niet veel effect op onze business”, aldus Zhengfei, die er aan toevoegde dat Huawei alleen maar sterker wordt van Amerikaanse sancties. Trump verraste afgelopen weekend met de mededeling dat hij maatregelen zal terugdraaien die Amerikaanse bedrijven verbiedt software te leveren aan Huawei, aldus de FT. De Amerikanen verdenken het Chinese bedrijf van spionage de apparatuur die het levert. Ook in Nederland leeft die angst. Desondanks werd maandag bekend dat het kabinet het Huawei-apparatuur niet bij voorbaat uitsluit in toekomstige 5G-netwerken. (NRC)