Grote storing WhatsApp, Facebook en Instagram opgelost

Sinds woensdagmiddag 15.00 uur waren er problemen met Facebook, Instagram en WhatsApp in vooral Europa, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika.

De icoontjes van Facebook Messenger en WhatsApp.
De icoontjes van Facebook Messenger en WhatsApp. Foto Phil Noble/Reuters

WhatsApp, Facebook en Instagram functioneren weer normaal. Gebruikers van die diensten in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Europa ondervonden sinds woensdagmiddag 15.00 uur problemen. Ze konden urenlang geen foto’s delen of openen op de sociale media en soms helemaal de websites of apps niet openen. In de nacht van woensdag op donderdag liet Facebook via Twitter weten dat alle drie de diensten het weer volledig doen.

WhatsApp en Instagram zijn beide van Facebook. Het bedrijf van Mark Zuckerberg heeft niks gezegd over een mogelijke oorzaak van de storing.

Op kaarten van de Downdetector, die storingen bijhoudt, was te zien dat de meldingen vooral uit de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Europa kwamen. Ook kwamen er enkele berichten uit andere delen van de wereld. Volgens de website kwamen de eerste meldingen over Facebook rond 15.00 uur binnen, rond 15.30 uur volgden signalen over problemen bij WhatsApp en Instagram.

Op Twitter waren de hashtags #InstagramDown en #Facebookdown lange tijd trending. Ook hebben duizenden Twitteraars getweet over problemen met WhatsApp.

Twitter avatar aliboomaye Tariq Ali Whatsapp, Facebook and Instagram down and all I can think of is.. https://t.co/SMd1633Nt9