Centrale bank

Trumps nieuwe Fed-kandidaten zijn ook voorstanders lage rente

De Amerikaanse president Trump heeft dinsdag twee nieuwe kandidaten voorgedragen voor vacante bestuursfuncties in de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. De twee economen die hij noemde, Christopher Waller en Judy Shelton, zijn beiden voorstander van lagere rentetarieven – net als Trump. Trump heeft scherpe kritiek op de Fed en directeur Jerome Powell, die meermalen de rente verhoogde. Volgens de Wall Street Journal heeft de president gezegd „zijn eigen mensen” te willen benoemen. Trump droeg dit jaar al twee kandidaten voor. Herman Cain en Stephen Moore trokken zich beiden terug nadat hun kandidatuur om verschillende redenen op kritiek stuitte. Van Trumps twee nieuwe kandidaten is Waller de gematigde: hij bekleedt al een hoge post binnen de Fed. (NRC)