Autoindustrie

Legendarische Chrysler-topman Lee Iacocca (94) overleden

Oud-topman van autobedrijven Chrysler en Ford Lee Iacocca is dinsdag overleden. Iacocca wordt geroemd vanwege zijn grote rol in de ontwikkeling van de iconische sportauto Ford Mustang en zijn redding van Chrysler. De 94-jarige zakenman overleed in zijn huis in Los Angeles aan de gevolgen van parkinson, zo heeft zijn dochter laten weten aan The Washington Post. Iacocca, zoon van Italiaanse migranten, begon zijn decennialange carrière in de auto-industrie bij de Ford Motor Company, in 1946. Vanaf 1970 was hij daar topman. Daarna maakte Iacocca de overstap naar Chrysler, waar hij al na een jaar de leiding kreeg. In 1980 redde hij het bedrijf van een faillissement met behulp van zo’n 1,5 miljard dollar aan staatsleningen. In 1992 trad hij terug als directeur van Chrysler. (NRC)