Voetbal

Eredivisietopscorer Luuk de Jong verhuist van PSV naar Sevilla FC

PSV-aanvaller Luuk de Jong gaat voor vier jaar naar Sevilla FC. De 28-jarige voetballer heeft overeenstemming bereikt over een contract, melden de twee clubs maandag. Het is onduidelijk hoeveel er precies voor De Jong wordt betaald. Volgens persbureau ANP kan de transfersom oplopen tot 15 miljoen euro. Samen met Dusan Tadic van Ajax was De Jong topschutter van de laatste editie van de eredivisie. De Jong kon zijn contract bij PSV verlengen, maar zou nu een „buitenlands avontuur” willen aangaan. Eerder kwam hij onder meer uit voor Borussia Mönchengladbach en Newcastle United. Volgens De Jong biedt Sevilla FC een „mooi totaalplaatje”. PSV stelt dat De Jong is „uitgegroeid tot een clubicoon” en dankt hem voor zijn jaren bij de Eindhovense club. Met De Jong werd PSV driemaal kampioen. (NRC)