verbouwplannen

Ontwerp voor renovatie Tweede Kamer wordt aangepast

Het ontwerp voor de renovatie van de Tweede Kamer wordt aangepast. Dat schrijft staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Raymond Knops (CDA) maandag in een uitgebreide Kamerbrief. Knops denkt dat de aanpassingen in het ontwerp niet hoeven te leiden tot vertraging van de renovatie, die in 2025 af moet zijn. Met het project is 475 miljoen euro gemoeid. Eerder was de deadline van het definitieve ontwerp van de veelbesproken renovatie vastgesteld op eind 2019. Inmiddels is deze verschoven naar „rond half mei 2020”. Meerdere Kamerleden waren zeer negatief over het aanvankelijke ontwerp. Ze spraken van „megalomane” verbouwplannen en eisten een sobere onderhoudsbeurt. In de brief zinspeelt de staatssecretaris op het vertrek van architectenbureau OMA. (NRC)