Tien jaar cel voor man die vriendin doodstak in Hilversumse villa

Kelvin M. is veroordeeld voor tien jaar cel voor het doodsteken van zijn vriendin. Haar lichaam werd vorig jaar juli gevonden.

M. verklaarde dat hij uit zelfverdediging de vrouw neerstak nadat zij hem had aangevallen.
M. verklaarde dat hij uit zelfverdediging de vrouw neerstak nadat zij hem had aangevallen. Foto Valerie Kuypers/ANP

Voor het doden van zijn vriendin vorig jaar in een Hilversumse villa heeft een 25-jarige man tien jaar celstraf gekregen. De rechtbank in Lelystad bevond deze Kelvin M. dinsdag schuldig aan doodslag. Het Openbaar Ministerie had achttien jaar tegen de man geëist voor moord.

Dat de straf lager uitvalt, komt doordat het volgens de rechtbank niet is bewezen dat M. het plan had zijn 22-jarige vriendin te doden. Zelf verklaarde M. dat hij uit zelfverdediging handelde: het slachtoffer zou hem eerst hebben aangevallen met een mes, dat hij daarna van haar afpakte. Daarvoor was volgens de rechters ook geen bewijs.

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij geen inzicht wil geven in de reden waarvoor hij zijn vriendin doodde. De nabestaanden en vrienden moeten daardoor leven met onzekerheid over wat er precies is gebeurd.

27 keer gestoken

M. stak zijn vriendin 6 juli vorig jaar 27 keer met een mes in haar lichaam. Daarvan waren zes steken dodelijk. Dezelfde avond sprong M. op de A27 voor een auto in een poging zichzelf van het leven te beroven. Hij was op dat moment onder invloed van MDMA, had libidopillen geslikt en ontsmettingsalcohol ingenomen. M. kwam bij in het ziekenhuis.

De brandweer vond drie dagen later het lichaam van de vrouw in een villa in Hilversum. Na een melding over een sissend geluid dat op een lekkend gas leek, betrad de brandweer de woning. Een gaslek bleek er niet te zijn.

M. en de vrouw hadden een prille relatie. Ze ontmoetten elkaar in 2018, in een club in Rotterdam. M. was er als bezoeker, de vrouw werkte er als prostituee. Volgens persbureau ANP huurde de vrouw een kamer in de villa.