Thuiskok

Cheese scones

Is het cake of is het brood? Het is eigenlijk een klein brood, maar lijkt weer meer op cake als je er suiker in verwerkt. U kunt de kaas ook vervangen, bijvoorbeeld door rozijnen.

Verwarm je oven voor op 220 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de boter toe en kneed het met je vingers tot het deeg op broodkruim lijkt. Voeg de eieren, dan het citroensap en beetje bij beetje wat melk toe en meng met een spatel totdat je een zacht en ietwat plakkerig deeg krijgt. Voeg tweederde van de kaas toe en verdeel goed.

Leg het deeg op een royaal met bloem bestoven werkblad en kneed voorzichtig verder tot het niet meer plakt. Dit duurt ongeveer 1-2 minuten. Duw het deeg met je handen tot een lap van circa 2 centimeter dik. Gebruik een ronde uitsteekvorm van circa 5 centimeter voor kleine en circa 7 cm voor grote scones en steek de scones uit. Ga verder met het uitsteken van de scones tot je deeg op is. Plaats de scones op een bakblik met bakpapier en bestrijk ze met het eimelkmengsel. Bedek elke scone met een beetje van de overgebleven kaas. Bak ze 10-15 minuten in het midden van je oven tot ze gerezen en goudbruin zijn van kleur. Laat ze afkoelen op een rooster.