Pakketpolis

Uitvaart kost honderdduizenden klanten van Yarden extra geld

Honderdduizenden klanten van Yarden die een kostendekkende verzekering voor een uitvaart hadden afgesloten, moeten toch bijbetalen. De begrafenisverzekeraar bevriest per 2020 de waarde van 380.000 pakketpolissen. Dat gebeurt onder druk van toezichthouder DNB, om te voorkomen dat het bedrijf omvalt, zo bevestigt Yarden na berichtgeving in De Telegraaf. Het gaat om polissen met een vaste premie, die een volledig verzorgde uitvaart bieden. Bevriezing van de polissen betekent dat alle kostenstijgingen in de toekomst voor de rekening van de klanten van Yarden komen. Alle polishouders krijgen deze dinsdag een brief met de aangepaste voorwaarden. Dit betekent in de praktijk dat nabestaanden in de toekomst mogelijk voor hogere kosten komen te staan bij een uitvaart. (NRC)