Misdaad

Verdachte doodschieten Karel Pronk uitgeleverd aan Nederland

Spanje mag de vermoedelijke moordenaar van onderwereldfiguur Karel Pronk uitleveren aan Nederland. Dat heeft een rechter in Spanje maandag besloten, meldt het ANP. De 52-jarige Errol J. stond op de nationale opsporingslijst van de Nederlandse politie en werd vorige week in Spanje aangehouden tijdens een routinecontrole. Pronk werd vorig jaar op zestigjarige leeftijd doodgeschoten bij een koffietentje aan het Kalverbos in Delft. Hij was een bekende persoon in het criminele circuit. Hij werd in 1991 veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord op een tuinder. Ook is hij veroordeeld voor het leiden van een criminele organisatie, voor wapenbezit en drugssmokkel. De Delftenaar Errol J. is lid van de verboden motorbende Hells Angels. Na de moord op Pronk verdween hij uit Nederland. (NRC)