Liefdadigheid

Buffett geeft weer miljarden weg aan goede doelen

Belegger Warren Buffett heeft miljoenen aandelen in zijn investeringsfonds Berkshire Hathaway aan goede doelen geschonken. Zo’n kleine 17 miljoen van de zogeheten B-aandelen, goed voor 3,6 miljard dollar, gaan als donatie naar vijf stichtingen: Bill & Melinda Gates Foundation, Susan Thompson Buffett Foundation, Sherwood Foundation, Howard G. Buffett Foundation en NoVo Foundation. Met de schenking heeft Buffett nu bijna de helft gedoneerd van het vermogen dat hij in 2006 bezat. De giften tellen op tot een bedrag van 34 miljard dollar. De Amerikaanse investeerder wil in de toekomst ook het resterende vermogen uit Berkshire Hathaway aan goede doelen schenken. Dat vindt plaats via jaarlijkse donaties. Berkshire Hathaway boekte in het eerste kwartaal een winst van 21,7 miljard dollar. (ANP)