Extreme hagelbui in Mexico

Foto Francisco Guasco/EPA

De Mexicaanse stad Guadalajara werd zondagnacht getroffen door extreem zware hagelbuien. Delen van de ongeveer vijf miljoen inwoners tellende metropool werden bedolven onder een anderhalve meter dikke laag ijs. Hulpdiensten werden ingezet om de wegen zo veel mogelijk begaanbaar te maken.

De afgelopen dagen was het boven de 30 graden in Guadalajara. Het gebeurt wel vaker dat er in deze periode zware hagelbuien zijn, maar niet eerder waren die zo extreem als deze keer. Gouverneur Enrique Alfaro van de regio waarin de stad ligt, noemde de neerslag „ongelofelijk”. Tegen persbureau AFP zei hij: „En dan vragen we ons nog steeds af of klimaatverandering wel bestaat. Dit zijn nooit eerder vertoonde natuurfenomenen.”

Correctie (2 juli 2019): Niet de stad Guadalajara, maar de metropool telt zo’n vijf miljoen inwoners. Dat is aangepast.