In beeld

Mexicaanse stad Guadalajara bedekt met ijs door extreme hagelbui

De Mexicaanse stad Guadalajara is zondagnacht getroffen door zeer zware hagelbuien. De straten van de stad zijn bedekt met een dikke laag ijs. In de regio was het de afgelopen dagen boven de 30 graden. Hoewel het vaker voorkomt dat er in deze warme periode zware hagelbuien zijn, waren deze niet eerder zo extreem als nu.
De Mexicaanse stad Guadalajara is zondagnacht getroffen door extreem zware hagelbuien.
Foto Ulises Ruiz/AFP
Delen van de ongeveer vijf miljoen inwoners tellende stad werden bedolven onder een anderhalve meter dikke laag ijs. Hulpdiensten werden ingezet om de wegen zo veel mogelijk begaanbaar te maken.
Foto Ulises Ruiz/AFP
De afgelopen dagen was het boven de 30 graden in Guadalajara. Het gebeurt wel vaker dat er in deze periode zware hagelbuien zijn, maar niet eerder waren die zo extreem als deze keer.
Foto Ulises Ruiz/AFP
De hagelbuien hebben veel schade veroorzaakt in Guadalajara.
Foto Francisco Guasco/EPA
Gouverneur Enrique Alfaro van de regio waarin de stad ligt, noemde de neerslag „ongelofelijk”. Tegen persbureau AFP zei hij: „En dan vragen we ons nog steeds af of klimaatverandering wel bestaat. Dit zijn nooit eerder vertoonde natuurfenomenen.”
Foto Ulises Ruiz/AFP
Op verschillende plekken in de stad zijn voertuigen volledig ingesneeuwd. Ook zijn zo'n tweehonderd huizen beschadigd door het natuurgeweld.
Foto Fernando Carranza/Reuters
Tot dusver zijn er geen meldingen over gewonden of doden.
Foto Ulises Ruiz/AFP
De laag ijs zou op sommige plekken anderhalve meter diep zijn.
Foto Francisco Guasco/EPA
De hagelstenen zelf waren relatief klein, minder dan een centimeter in diameter.
Foto Ulises Ruiz/AFP