Gold Cup

Haïti en Mexico naar halve finales

Haïti heeft zaterdag verrassend de halve finale van de Gold Cup bereikt door Canada met 3-2 te verslaan. Canada kwam in de eerste helft met 2-0 voor, maar Haïti wist de wedstrijd na de rust volledig om te draaien.

De Canadezen hadden in de eerste helft meer balbezit en kregen de meeste kansen. In de 18de minuut schoot Jonathan David de 1-0 binnen na een slim genomen vrije trap. Tien minuten later maakte Lucas Cavallini de 2-0. Na die goal kwam Haïti vaker aan de bal. Dat resulteerde kort na rust in de aansluitingstreffer van Duckens Nazon, na geklungel van de Canadese keeper Milan Borjan bij een terugspeelbal. In de 70ste minuut bracht Hervé Bazile Haïti langszij vanaf de strafschopstip. Zes minuten later maakte Wilde-Donald Guerrier het winnende doelpunt.

Haïti speelt in de halve finale tegen Mexico, dat zaterdag de halve finales van de Copa bereikte ten koste van Costa Rica. Raúl Jiménez bracht Mexico een minuut voor rust op voorsprong.

Zeven minuten na de pauze was het alweer gelijk. Bryan Ruiz, oud-speler van FC Twente, benutte een penalty voor Costa Rica.

In het vervolg van de wedstrijd misten beide ploegen meerdere kansen en in de verlenging sloeg de vermoeidheid toe, waardoor het 1-1 bleef.

In de strafschoppenreeks miste Jiménez direct voor Mexico en schoot Randall Leal later namens Costa Rica ver naast. De zesde penalty van Costa Rica werd uiteindelijk gestopt door doelman Guillermo Ochoa, waardoor Mexico dinsdag in de halve finales Haïti treft. (ANP)