Copa América

Uruguay verliest kwartfinale van Peru na misser van Suárez in strafschoppenreeks

Uruguay is er niet in geslaagd de halve finale te bereiken van de Copa América. Het team van bondscoach Óscar Tabárez was zaterdag in de kwartfinale in Salvador veel beter dan Peru, maar slaagde er niet in te scoren: 0-0. Wel werden twee doelpunten, van Edinson Cavani en Luis Suárez, wegens buitenspel afgekeurd.

In het Zuid-Amerikaanse landentoernooi volgt na een gelijke stand geen verlenging maar worden direct strafschoppen genomen. Suárez nam de eerste voor Uruguay en zag zijn inzet worden gestopt door doelman Pedro Gallese. Verder werden alle negen strafschoppen benut.

Peru, dat speelde zonder de aan zijn linkerknie geblesseerde oud-PSV-speler Jefferson Farfán, neemt het woensdag in de halve finales op tegen titelhouder Chili. De andere halve finale gaat tussen gastland Brazilië en Argentinië.

De kwartfinales van de Copa América waren teleurstellend. Drie van de vier wedstrijden – ook Brazilië-Paraguay en Colombia-Chili – draaiden uit op een doelpuntloos gelijkspel. (ANP)