herhalingen

Zeker twee jaar geen nieuwe Nederlandse afleveringen van Sesamstraat

Er komen zeker twee jaar geen nieuwe Nederlandse afleveringen van Sesamstraat. Tot het najaar van 2021 worden herhalingen uitgezonden. Dat heeft omroep NTR vrijdag bekendgemaakt. Het is volgens de NTR „een moeilijke keuze geweest, maar wel een die binnen de huidige financiële mogelijkheden van NPO en NTR te verdedigen is”, staat te lezen in het persbericht. Sesamstraatacteur Aart Staartjes noemt de aankondiging tegen persbureau ANP „een ramp”: „We horen nu plotseling dat het is afgelopen. Nota bene via de pers. Ik heb helemaal niets van de producenten of omroep zelf gehoord, terwijl ik al 38 jaar aan het programma werk.” NTR zegt dat de Nederlandse acteurs en medewerkers van het programma vrijdag een mail hebben ontvangen met de bekendmaking, en dat ze zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst. De meest recente afleveringen van de Nederlandse Sesamstraat stammen uit 2018. Volgens de omroep kunnen de jonge kijkers hier nog wel even mee vooruit – omdat het programma gericht is op kinderen, „vernieuwt” de doelgroep ook elke drie jaar, zo stelt de NTR. (NRC)