Sociale media

Twitter: tweets bekende politici in sommige gevallen afgeschermd

Tweets van invloedrijke politici die de regels van Twitter schenden, worden in de toekomst mogelijk afgeschermd met een wegklikbaar venster. Het gaat om tweets die in strijd zijn met de gedragsregels van Twitter, maar wel van belang zijn voor het publieke debat en daarom zichtbaar moeten blijven. Dat meldt Twitter donderdag. Tweets zonder publieke relevantie die de regels schenden, worden offline gehaald. Tot vandaag bleven dit soort tweets in sommige gevallen ook al staan. Volgens het sociale medium wordt met nadruk gelet op tweets die fysieke veiligheid van andere gebruikers in gevaar brengen, door bijvoorbeeld op te roepen tot geweld. Tweets met een waarschuwingsvenster worden tevens minder prominent weergegeven in de tijdlijn van gebruikers. (NRC)