Nieuwe job voor ‘Knight’ Eurlings

Oud-minister, ex-KLM-topman en voormalig IOC-lid Camiel Eurlings is teruggekeerd op het professionele toneel. Eurlings is benoemd tot directeur bij investeringsfonds Knighthood Capital op Malta, zo meldde De Telegraaf donderdag.

De naam van het investeringsfonds sluit perfect aan op een van Eurlings’ titels, zo blijkt uit het Engelstalige cv op de website van Knighthood Capital. Eurlings is namelijk ook ‘Knight of the Order of the Holy Sepulchre’: lid van de Orde van het Heilig Graf van Jeruzalem. Dit is een orde die stamt uit de tijd van de Kruistochten, die zich onder meer toelegt op het verspreiden van het katholieke geloof.

Eurlings was in 2017 negatief in het nieuws vanwege een affaire rondom de mishandeling van zijn ex-vriendin. Zelf sprak hij van „een handtastelijkheid”. Hij legde begin 2018 zijn lidmaatschap van het Internationaal Olympisch Comité neer.

Knightsbridge Capital is een investeringsmaatschappij met vestigingen in Abu Dhabi, Genève en Malta. Het fonds haalde onlangs ruim 35 miljard dollar op voor investeringen bij onder meer institutionele beleggers en rijke particulieren. Eurlings zou sinds februari 2018 actief zijn als adviseur voor Knighthood en er sinds kort als een van de directeuren in dienst zijn getreden.

Knighthood is in 2017 opgericht door James Hogan, die van 2006 tot 2017 aan het hoofd stond van luchtvaartgroep Etihad. Hij bouwde de luchtvaartmaatschappij uit de Golfregio uit tot „een 20 miljard dollar-onderneming”.

Knighthood beweert „winnende strategiëen op te stellen” en richt zich onder andere op luchtvaart, toerisme, IT en vastgoed.