Podcast

Hoe topambtenaren al bezig zijn met het volgende kabinet

Terwijl op het Binnenhof op het laatste moment voor het zomerreces nog plannen worden gepresenteerd en wetten door de Kamer gaan, wordt er op een andere plek in Den Haag al vooruit gedacht over een nieuwe kabinetsperiode. Achter de schermen wordt de Studiegroep Begrotingsruimte gevormd die komend jaar het advies voor menig partijprogramma zal vormen.

Deze studiegroep werkt achter gesloten deuren maar in deze aflevering van Haagse Zaken geven Philip de Witt Wijnen en Marike Stellinga je toch een kijkje in de wereld van de topambtenarij. Je hoort wie er in zo’n studiegroep zitten, wat ze precies doen én welke thema’s we in de komende verkiezingen waarschijnlijk terug gaan horen.

Luister ook de vorige aflevering van Haagse Zaken: De soap die de verbouwing van het Binnenhof heet.