Vermist meisje (12) terecht, 50-jarige man aangehouden

Het 12-jarige meisje werd gevonden in een hotel in het centrum van Rotterdam. Ze was met een 50-jarige Amerikaan, die is aangehouden.

Foto Lex van Lieshout/ANP

Het vermiste 12-jarige meisje uit Rotterdam is terecht, dat meldt de politie vrijdagavond op Twitter. Ze werd sinds donderdagmiddag vermist. De politie vond haar in een hotel in het centrum van Rotterdam met een 50-jarige Amerikaan, van wie de politie eerder een signalement had uitgestuurd. De man is aangehouden en de familie van het meisje is op de hoogte gebracht.

Over de gezondheid van het meisje kan de politie op dit moment nog niets zeggen. „Op het oog lijkt ze oké”, zegt politiewoordvoerder Lillian van Duijvenbode. „Maar dit moet nog worden onderzocht. We zullen het ook nog van haar moeten horen.” De politie verzoekt mensen hun berichten met haar foto nu te verwijderen.

‘Groot rechercheteam’

De politie stuurde in de nacht van donderdag op vrijdag een Amber Alert uit over de vermissing van het meisje. Uiteindelijk kon ze worden opgespoord met de inzet van een „groot rechercheteam”, zegt van Duijvenbode. „We hebben onder andere zo veel mogelijk camerabeelden bekeken en alle middelen ingezet die we tot onze beschikking hebben.”

Wat er nu met de verdachte gaat gebeuren is nog niet bekend. De politie zal eerst proberen te achterhalen wat er precies is gebeurd en hoe de situatie heeft kunnen ontstaan. „Dat gaan we dan voorleggen aan het Openbaar Ministerie en die gaat dan verder kijken”, zegt de politiewoordvoerder. „Voor nu zijn we gewoon heel blij dat we haar gevonden hebben en ze met haar moeder herenigd kan worden en ze vanavond veilig in haar bedje kan slapen.”

In het Amber Alert zei de politie zich „grote zorgen” te maken om haar veiligheid. Op vrijdag stuurde de politie ook een signalement uit van een Engelssprekende man die mogelijk met het meisje was. Dat vertrok donderdagmiddag rond 12.30 uur van haar school. Ze had haar leraar verteld dat ze een afspraak had bij de orthodontist, wat niet waar bleek te zijn. Daarna was ze niet meer gezien en kwam ze niet thuis.

Naschrift (3 juli 2019): De naam van het vermiste 12-jarige meisje is om privacyredenen uit dit bericht geschrapt.