In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Vanaf het internationale ruimtestation ISS had men deze week zicht op de Koerilen, een eilandengroep in de Stille Oceaan. De Raikoko-vulkaan barstte afgelopen weekend onverwacht uit, waarna een grote pluim van vulkanische as en gas te zien was.
Foto NASA
De 26-jarige Óscar Martínez en zijn dochter, uit El Salvador, verdronken tijdens een poging om de Rio Grande over re steken vanuit Mexico, om zich in de Verenigde Staten te vestigen. Zij werden een dag later gevonden, aan de Mexicaanse oever van de rivier. Deze foto maakte afgelopen week veel los, terwijl in het Amerikaanse Congres werd gesteggeld over een wet voor geld om geld vrij te maken om de migratiecrisis op te lossen. Veel mensen waren zeer verontwaardigd over de erbarmelijke omstandigheden in de detentiecentra waarin migranten aan de zuidgrens worden opgevangen.
Foto AFP
Arbeiders hebben hun gewassen kleren te drogen uitgehangen langs de rivier de Buriganga in Dhaka, Bangladesh. Het land heeft volgens experts nu te maken met een "milde hittegolf".
Foto Monirul Alam/EPA
Een duif zit bovenop een kooi terwijl een merbok (zebraduif) zingt bij de Kebun Baru Zangvogel Club in Singapore.
Foto Edgar Su/Reuters
Dansers van een folkloristisch ballet-ensemble bereiden zich voor op de 'Homecoming' van bokskampioen Andy Ruiz Junior in Imperial, Californië. Ruiz versloeg begin juni de Britse vechter Anthony Joshua en zorgde zo voor veel opschudding in de categorie van de zwaargewichten. Ruiz, een Mexicaans-Amerikaanse vechter, was de underdog bij dat treffen.
Foto Sandy Huffaker/AFP
Een luchtfoto toont de krater die maandag werd ontdekt in een gerstveld in de buurt van het Duitse Ahlbach. Waarschijnlijk is die ontstaan na de ondergrondse ontploffing van een bom uit de Tweede Wereldoorlog.
Foto Boris Roessler/dpa/AFP
Konstantinos Filippidis bungelt boven de grond, tijdens de wedstrijd voor de beste "straat-polsstokhoogspringer" van Athene. Die competitie wordt elk jaar gehouden in de Griekse hoofdstad.
Foto Alkis Konstantinidis/AFP
In de Keniaanse hoofdstad Nairobi hebben straatverkopers hun kramen opgesteld op een drukke brug.
Foto Simon Maina/AFP
Een student van de nationale publieke universiteit (UNAH) van Honduras neemt deel aan een treffen tussen demonstranten en de oproerpolitie in de hoofdstad Tegucigalpa. Gedurende afgelopen week gingen veel studenten, maar ook dokters en docenten, de straat op om te demonstreren tegen nieuwe welzijns- en onderwijswetten die door president Juan Orlando Hernandez werden doorgevoerd. Veel van de betogingen lopen daarbij uit de hand.
Foto Orlando Sierra/AFP
Niet alleen in Nederland was het deze week erg warm. Frankrijk had te maken met een hittegolf. Parijzenaren zochten de zon op in het Parc André Citroën, een publiek park op het terrein waar vroeger een autofabriek stond.
Foto Charles Platiau/Reuters
Een vrouw is gaan zonnen op het strand van Arenal d'En Castell, een kustplaats op het Spaanse eiland Minorca. In Spanje liggen de temperaturen rond de veertig graden Celsius.
Foto David Arquimbau Sintes/EPA
Door het warme weer zijn in Spanje her en der bosbranden ontstaan. Zo moesten brandweerleden een nacht doorwerken om een brand in de buurt van de gemeente Maials, in het Spaanse Catalonië, de baas te worden. Bewoners keken vanaf een afstandje toe.
Foto Pau Barrena/AFP
Vrijdag werd in Genua het restant van de Morandibrug, die vorige zomer plotseling instortte, opgeblazen.
Foto Vincenzo Pinto/AFP
Twee Fulani-meisjes wachten buiten het klaslokaal op het begin van hun schooldag in Kaduna, Nigeria. In het land werden ooit speciale programma's opgezet zodat leerlingen uit de nomaden-bevolkingsgroepen, zoals de Fulani, gelijksoortig, toereikend onderwijs konden. volgen.
Foto Luis Tato/AFP
Een paard steigert, temidden van de mensenmenigte die is afgekomen op de beroemde 'Jocs des Pla', een viering van de traditionele paardensporten tijdens het San Juan-festival in Ciutadella op Minorca.