In beeld

De G20 in beeld: handen schudden, groepsfoto’s en bilaterale ontmoetingen

De G20 is de vergadering van de grootste economieën ter wereld. De leiders van negentien landen en de EU komen er samen. Dit jaar is Japan voor het eerst gastland van de top, die wordt gehouden op vrijdag en zaterdag. Op de agenda staan onder meer handel en de Amerikaanse tarievenoorlog, de kwesties rondom Iran en Noord-Korea, en het wereldwijde probleem van plastic afval.
Premier Shinzo Abe is de eerste leider van Japan die de G20 welkom heet in zijn land. Op deze foto controleert hij, net als de Indonesische president Joko Widodo, of hij wel goed staat voor de groepsfoto.
Foto Kim Kyung-Hoon/AP
Abe had het druk op vrijdag, toen hij de politieke leiders verwelkomde, onder wie Jean-Claude Juncker (voorzitter van de Europese Commissie), de Amerikaanse president Donald Trump, de Chinese president Xi Jinping en de Indonesische president Joko Widodo.
Foto's Andy Rain/EPA, Susan Walsh/AP, Kim Kyung-Hoon/Reuters
Abe verwelkomt premier Mark Rutte in Osaka. Als premier van Nederland is Rutte een speciale gast op de top.
Foto Ludovic Marin/AFP
Ook Mike Pompeo, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, was in Osaka. Voorafgaand aan de G20 had hij een werkdiner met president Trump. Nieuwsgierige passanten maakten foto's van de collone voertuigen waarmee Pompeo naar zijn hotel reed.
Foto Jacquelyn Martin/Reuters
Abe, Trump en de Franse president Emmanuel Macron gesticuleren tijdens een gesprek.
Foto Kevin Lamarque/Reuters
Trump had vrijdag een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin. Het gesprek tussen de twee regeringsleiders is een van de vele bilaterale ontmoetingen aan de zijlijn van de top. In bijzijn van journalisten vroeg Trump of de Russen zich alsjeblieft niet met de Amerikaanse verkiezingen wilden bemoeien. Het leverde hem een lachje op van Poetin.
Foto Kevin Lamarque/Reuters
Professionele koks die aan het werk zijn in het congrescentrum tijdens de G20, te zien achter de schermen van de top.
Foto Charly Triballeau/AFP
Vaste prik tijdens de G20-top: de regeringsleiders poseren voor het 'familieportret'.
Foto Andy Rain/EPA
Oók vaste prik: de bijeenkomsten van de 'partners van', meestal echtgenotes, van de wereldleiders. Ditmaal kwamen de partners samen voor een programma in Kyoto, en brachten ze gezamenlijk een bezoek aan een boeddhistische tempel.
Foto Du Xiaoyi/Reuters
De parners van de G20-leiders tijdens hun bezoek aan de boeddhistische tempel in Kyoto.
Foto Reuters
Macron en Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, luisteren naar een toespraak van Abe tijdens een werklunch.
Foto Kiyoshi Ota/Reuters
Medewerkers doen een dutje in een van de zalen van het centrum waar de G20 wordt gehouden.
Foto Kim Kyung-Hoon/Reuters
Tot slot nog een bekend verschijnsel tijdens politieke toppen: demonstranten. Deze betogers, met maskers van de leiders van Frankrijk, Duitsland, Zuid-Korea, Japan, de Verenigde Staten en Canada, protesteerden vrijdag tegen het gebruik van steenkool.
Foto Jae C. Hong/AP