Cryptomunt

Bitcoin verliest in enkele uren een vijfde van waarde

De bitcoin heeft donderdag een flinke tik gekregen, na een dagenlange opmars. De cryptomunt speelde bijna een vijfde van zijn waarde kwijt.

Woensdag werd voor het eerst sinds januari 2018 de grens van 13.000 dollar doorbroken. In de uren daarna kelderde de koers, zo blijkt uit data van Coinmarketcap, dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt. Omstreeks 20.40 uur stond de bitcoin 19 procent in het rood, op ruim 10.960 dollar. Ook andere digitale munten, als ethereum, litecoin en eos toonden forse minnen.

De afgelopen tijd won de bitcoin nog fors aan waarde. Het nieuws dat techgigant Facebook binnenkort met zijn eigen virtuele munt libra komt, stuwde de koers. Begin mei was een bitcoin 6.000 dollar waard. Vanwege die snelle stijging werd al gewaarschuwd voor een bubbel, net als eind 2017 toen de bitcoin op ruim 19.000 dollar piekte. (NRC)