ThuiskokZoete-aardappelgratin

Voor een vegetarische vriendin maakte ik graag gerechten met zoete aardappels, omdat ik die zelf zo lekker vind, tot ik erachter kwam dat zij er helemaal niet van houdt. Voor de liefhebbers dus, deze makkelijke variant op de klassieke aardappelgratin. Varieert u gerust met de kruiden.

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Neem een grote braadslede of ovenschaal van 26 × 20 cm. Snijd de zoete aardappels op een mandoline, in een foodprocessor of met de hand in dunne schijfjes.

Leg een kwart van de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de bodem van de braadslede of ovenschaal. Verdeel een derde van de knoflook en van de tijm over de aardappel en bestrooi flink met zout en peper. Herhaal deze laagjes en eindig daarbij met een laagje aardappel. Schenk de kokosmelk erover, druk de aardappelschijfjes met een spatel aan, bestrooi met zout en peper en met de apart gehouden tijm.

Bak 20 minuten in de oven en dompel de aardappelschijfjes met een spatel onder in de kokosmelk. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak nog 20 tot 25 minuten. Serveer direct.