Opmerkelijke transfer: Sepp van den Berg (17) van PEC Zwolle naar Liverpool

PEC Zwolle ontvangt bijna twee miljoen euro voor de talentvolle verdediger. Hij is alweer de vierde Nederlander onder contract bij de winnaar van de Champions League.

Van den Berg in actie voor PEC Zwolle tegen NAC Breda.
Van den Berg in actie voor PEC Zwolle tegen NAC Breda. Foto ANP

De zeventienjarige verdediger Sepp van den Berg maakt een opmerkelijke transfer naar Liverpool. Het talent van PEC Zwolle heeft donderdagochtend een meerjarig contract getekend bij Liverpool. De Zwolse voetbalclub ontvangt bijna twee miljoen euro voor de overgang. De deal wordt in juli afgerond, meldt de Britse voetbalclub.

Daarmee troeft de winnaar van de Champions League onder meer PSV en Bayern München af, die ook interesse hadden in de jeugdinternational. Van den Berg is zo de vierde Nederlander onder contract bij Liverpool, na Georginio Wijnaldum, Virgil van Dijk en de eveneens zeventienjarige Ki-Jana Hoever die afgelopen januari zijn debuut maakte.

“Het is gewoon een geweldig gevoel”, schrijft Van den Berg op de clubsite van Liverpool. “Ik denk dat dit de beste plaats voor mij is om te groeien en hopelijk veel wedstrijden te spelen.” Ook noemt hij de trainer Jürgen Klopp één van de redenen voor zijn overstap.

Lees ook: Reserve bij NAC, nu speler van FC Barcelona.

Van den Berg maakte in 2018 zijn debuut voor de Zwollenaren. Voor PEC Zwolle speelde hij uiteindelijk 22 wedstrijden in de eredivisie. Onder trainer Jaap Stam zat hij afgelopen seizoen na de winterstop regelmatig op de bank. Het contract van Van den Berg bij PEC liep tot de zomer van 2020.

Bod van 126 miljoen op João Félix

Eerder donderdag heeft de Portugese voetbalclub Benfica een bod van 126 miljoen euro ontvangen van Atlético Madrid voor João Félix. De negentienjarige aanvallende middenvelder is afkomstig uit de jeugd van Benfica en heeft een gelimiteerde afkoopsom van 120 miljoen euro in zijn contract. João Félix debuteerde dit jaar in het Portugees voetbalelftal.

Benfica is vanwege zijn beursnotering verplicht om het bod bekend te maken. De club meldt dat het bod in beraad is.