Directeur NRC naar Telegraaf Media Groep

Dagbladen Directeur-uitgever Van Beemen gaat van NRC naar het Telegraaf-concern.

Onder Van Beemen verhuisde NRC naar het Rokin in Amsterdam. Foto Imara Angulo Vidal

Directeur-uitgever Rien van Beemen verruilt per 1 augustus NRC Media voor TMG, de uitgever van onder meer De Telegraaf. De wisseling is onderdeel van een aantal verschuivingen op directieposten binnen het concern Mediahuis. Dominic Stas, nu directeur van Mediahuis Limburg (De Limburger) volgt Van Beemen op bij NRC en zal samen met de nieuwe hoofdredacteur René Moerland de directie vormen.

Marc Vangeel, nu directeur van TMG, gaat naar Ierland om samen met voormalig NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch een leiddinggevende rol te vervullen bij Independent News & Media, als de overname door Mediahuis is afgerond.

Van Beemen gaf 7,5 jaar leiding aan de uitgever van NRC Handelsblad en nrc.next. Samen met Vandermeersch regelde hij de verhuizing van de redactie naar Amsterdam en de transitie naar onder meer digitale uitingsvormen, waarmee NRC sinds 2015 weer oplagestijging vertoonde. NRC heeft nu ruim 250.000 abonnees (print en digitaal).

TMG is sinds 2018 na jaren weer winstgevend. Ook is een jarenlange forse oplagedaling bij De Telegraaf, de grootste krant van Nederland, gekenterd.