Verdachte doodschieten crimineel Karel Pronk opgepakt in Spanje

De beruchte crimineel Karel Pronk werd in augustus 2018 doodgeschoten in Delft. Nu is de vermoedelijke de schutter opgepakt.

De plek in Delft waar Pronk in 2018 werd doodgeschoten.
De plek in Delft waar Pronk in 2018 werd doodgeschoten. Foto ANP

Een 52-jarige man die wordt verdacht van het doodschieten van de beruchte crimineel Karel Pronk, is dinsdagavond opgepakt in Spanje. Dat meldt de politie woensdag. Pronk werd in augustus vorig jaar doodgeschoten in de buurt van een koffietent in Delft.

Het gaat om Errol J. uit Delft, een lid van de motorbende Hells Angels die al langer op de nationale opsporingslijst stond. De vermoedelijke schutter verdween de dag van de moord en werd opgepakt tijdens een routinecontrole. Spanje zal worden gevraagd om J. over te dragen. Volgens de politie is de familie van het slachtoffer inmiddels op de hoogte gesteld. Een politiewoordvoerder kan niet zeggen waar de verdachte is opgepakt.

Pronk, die begin jaren negentig werd veroordeeld voor moord en het leidinggeven aan een criminele organisatie, ontsnapte tweemaal uit de gevangenis. Volgens Pronks advocaat was de crimineel de afgelopen jaren „met pensioen”. Na de moord werd uitgegaan van een liquidatie.