ThuiskokMoghrabiehsalade

Moghrabieh is parelcouscous en die kunt u tegenwoordig in de supermarkt vinden en anders bij de Marokkaanse slager. Kook de moghrabieh zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, spoel af onder koud stromend water tot de moghrabieh volledig is afgekoeld en laat

goed uitlekken. Zet apart.

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de rode en gele paprika toe en bak ongeveer 8 minuten, tot de paprika zacht en aan de randjes bruin is. Laat afkoelen.

Verhit een kleine koekenpan op middelhoog vuur, voeg de pijnboompitten toe en rooster een paar minuten, blijf de pan voortduren schudden, tot de pijnboompitten aan alle kanten goudbruin zijn. Haal van het vuur en zet apart. Meng voor de dressing de olijfolie, de rodewijnazijn, de honing, de kaneel en de chilivlokken in een kleine kom en zet apart. Schep de moghrabieh in een grote kom. Voeg de paprika, de dille, de bladpeterselie en de pijnboompitten toe en meng alles goed door elkaar. Bestrooi met flink wat zout en peper. Schenk nu de dressing erover en schep door elkaar. Laat voor het serveren minimaal 30 minuten rusten zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.