Met toenmalig minister Ploumen van Handel reisde fotograaf David van Dam door Congo en Rwanda, per vliegtuig, boot en helikopter.

Foto David van Dam

NRC Fotowedstrijd

Wat is de NRC Fotowedstrijd, wie wonnen er in de afgelopen maanden en hoe kun je meedoen?

NRC organiseert in 2019 maandelijks een fotowedstrijd met iedere maand een ander thema. Aan het einde van het jaar hebben we een groot document van Nederland anno 2019 van amateurfotografen, professionele fotografen en studenten fotografie.

Aan het einde van iedere maand jureren we met een NRC-fotograaf en een vaste jury bestaande uit Ilvy Njiokiktjien, Wilfried de Jong en Sacha de Boer alle ingezonden foto’s. Naast een vakjurywinnaar is er ook een publieksprijswinnaar en de tien beste beelden publiceren we online. Daarnaast publiceren we een spread in de krant met een selectie van de beelden.

Eind 2019 maken we een grote bijlage waarin alle thema’s terugkomen en we de mooiste foto’s uitlichten. Daarna gaan we op verschillende plekken de foto’s exposeren in het kader van het 50-jarig bestaan van NRC Handelsblad.

In oktober is het thema ‘Nederland onderweg’. Deelnemen kan tot 1 november 17:00 uur; de winnaar wordt half november bekendgemaakt. Hier kunt u stemmen op de inzendingen van de fotowedstrijd en leest u hoe uw mee kan doen.

Thema’s van de afgelopen maanden

Klik op de foto’s voor het overzicht met de winnaars van de maand

Januari - Nederland woont

Foto Vincent van Wijk

Februari - Nederland heeft lief

Foto Laura Schaafsma

Maart - Nederland werkt

Foto Robbert Frie

April - Nederland sport

Foto Ellen de Monchy

Mei - Nederland feest

Foto Anne Geluk

Juni - Nederland eet

Juli - Nederland ontspant

Augustus - Nederland dier en natuur

September - Nederland poseert

Ga voor meer foto’s naar de website van de NRC Fotowedstrijd.