Podcast

Hoe werkt 5G en is het schadelijk?

Röntgen, gamma en infrarood: straling kan invloed hebben op het menselijk lichaam. Maar geldt dat ook voor de radiogolven waarop het nieuwe 5G-netwerk vanaf volgend jaar data zal verzenden? En hoe verschilt 5G van 4G? In deze aflevering van Onbehaarde Apen alles over de onzichtbare straling die ons omringt en over de invloed ervan op het lichaam.

25 jaar geleden werd het eerste GSM-netwerk in Nederland geopend. Sindsdien zijn we van sms’en naar appen gegaan en is de behoefte aan mobiel dataverkeer alleen maar verder gegroeid. Volgend jaar wordt het 5G-netwerk verwacht waarmee je binnen een paar seconden op straat een film kunt downloaden. Maar voor sneller internet heb je ook sterkere zendmasten nodig. Sommige mensen maken zich zorgen: wat doet die straling met het lichaam?

Luister ook de vorige alevering van Onbehaarde Apen: Zijn de emoties van dieren en mensen hetzelfde?.