Recensie

Recensie Muziek

Grensvervager Lil Nas X schiet alle kanten op

Nu zijn megahit ‘Old Town Road’ al ruim drie maanden bovenaan de Amerikaanse charts bivakkeert, zorgt de twintigjarige Lil Nas X voor een uitgebreidere kennismaking en een vervaging van de grenzen tussen genres.

Met zijn 7 EP geeft hij de luisteraars vijf nieuwe tracks, gesandwicht tussen zijn hitsingle en de remix waarvoor Billy Ray Cyrus zijn pensioen onderbrak. Hoewel de speelduur kort is, grijpt Lil Nas X elke seconde aan om een andere uithoek van het muzikale spectrum te verkennen. Op ‘F9mily (You & Me)’ zorgt Travis Barker (Blink-182) voor een platte poppunk-ondergrond en rocknummer ‘Bring You Down’ is geproduceerd door One Republic’s Ryan Tedder. De rapper zelf houdt het lekker luchtig, met teksten waarin hij kortzichtige mensen vergelijkt met een Cartoon Network-karakter (‘Panini’) en afrekent met critici die hem eendagsvlieg noemen (‘Kick It’). Dat laatste is nergens voor nodig, daarvoor is de 7 EP veel te leuk.