Drugscriminaliteit

Grootste Europese vangst crystal meth ooit in Rotterdamse loods

De politie heeft vorige week dinsdag in een loods in Rotterdam 2.500 kilo methamfetamine gevonden. Het is de grootste Europese methvondst ooit, volgens de politie. De drugs vertegenwoordigen een straatwaarde van „honderden miljoenen euro’s”. Er zijn geen aanhoudingen verricht, de drugs zijn vernietigd. De politie doorzocht het bedrijfspand, maar vond aanvankelijk niets. Er bleek over de breedte van de bovenverdieping een tussenmuur gemetseld te zijn, waardoor een geheime ruimte was ontstaan. Daarin lagen boodschappentassen vol drugs. De politie gaat ervan uit dat de drugs geëxporteerd zouden worden, bijvoorbeeld naar Australië of de Verenigde Staten. „Zo’n grote partij krijg je in Nederland niet weg.” Nederlandse havens spelen een belangrijke rol in de internationale drugshandel. (NRC)