Voetbal

Ajax legt Quincy Promes voor vijf seizoenen vast

Ajax heeft Quincy Promes voor vijf jaar vastgelegd. De Amsterdamse club liet maandag weten overeenstemming te hebben bereikt met Sevilla. De Spanjaarden ontvangen voor de 38-voudig international 15,7 miljoen euro, wat door ‘variabelen’ kan oplopen tot 17,2 miljoen. Promes speelde in de jeugdopleiding van Ajax. In 2008 vertrok hij naar de Haarlem-jeugd. Zijn debuut in het betaald voetbal maakte de aanvaller in 2012 voor FC Twente, dat hem uitleende aan Go Ahead Eagles. In Deventer speelde hij in het seizoen 2012-2013 onder leiding van de huidige Ajax-trainer Erik ten Hag. Daarna speelde Promes een jaar bij FC Twente, waarop vier seizoenen bij het Russische Spartak Moskou volgden. Vorig jaar stapte hij over naar Sevilla. „Ik ben hier ooit als kleine jongen binnengelopen”, reageerde de 27-jarige Promes over zijn terugkeer bij Ajax. „Nu kom ik hier als man.” (ANP)