Thuiskok Paneer met limoen en piment

Toen ik dit recept zag, moest ik eraan denken dat je het kaasblokje en plakje worst eigenlijk nooit meer ziet bij borrels, alleen de bitterbal houdt moedig stand. Maar goed, als je een kleurrijkke compositie van pittig, zoet, zuur en hartig kunt krijgen, dan is de keuze snel gemaakt.

Meng voor de marinade de geraspte limoenschil, de fijngestampte pimentbessen, het knoflookgranulaat, de olijfolie en de tijm met flink wat zeezoutvlokken in een kleine kom. Doe de paneerblokjes in een diepvrieszakje en schenk de marinade erbij. Maak het zakje dicht en wrijf de marinade over de paneerblokjes om ze goed te bedekken. Laat 30 minuten marineren.

Maak intussen de mango-chilisalsa. Rooster het mosterd- en korianderzaad 2 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur, tot het aroma vrijkomt. Haal de pan van het vuur en kneus het zaad in een vijzel. Doe de mango, de chilipeper, de rode ui, het limoensap, de olijfolie en de koriander in een schaaltje en meng het gekneusde zaad erdoor. Breng op smaak met zout en peper en zet apart. Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de paneer samen met de marinade toe aan de pan en bak in ongeveer 1 minuut per kant goudbruin. Schep de mangosalsa erop en serveer direct.