KPN-topman Ibarra stapt op, geen verband met storing

Na een jaar als bestuursvoorzitter van telecomprovider KPN treedt Maximo Ibarra af. Zijn vertrek heeft volgens het bedrijf te maken met familieomstandigheden.

Maximo Ibarra na de presentatie van de jaarcijfers van 2018 in Rotterdam, eind januari.
Maximo Ibarra na de presentatie van de jaarcijfers van 2018 in Rotterdam, eind januari. Foto Piroschka van de Wouw/Reuters

Maximo Ibarra treedt na een jaar af als bestuursvoorzitter van KPN, meldt het telecombedrijf dinsdag in een persbericht . De Italiaans-Colombiaanse topman zal het bedrijf per 30 september verlaten. Volgens KPN houdt zijn vertrek verband met „dwingende familieomstandigheden” en heeft het niets te maken met de grote storing in Nederland maandag.

Ibarra was sinds 2017 werkzaam bij KPN en volgde halverwege 2018 Eelco Blok op als directeur. In Italië werkte hij onder meer als marketingstrateeg bij drie andere telecombedrijven en in de auto-industrie. De komende drie maanden gaat KPN op zoek naar een opvolger.

Door de KPN-storing van maandag was alarmnummer 112 urenlang niet bereikbaar. De KPN-top moest diezelfde avond op het ministerie van Justitie en Veiligheid uitleggen wat er was misgegaan, volgens de NOS. Dinsdag wordt het overleg, samen met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, hervat.

Lees ook: KPN-baas:‘Je provider kun je wél vertrouwen’