IOC

Winterspelen 2026 in Milaan en Cortina d’Ampezzo in Italië

De 25ste Olympische Winterspelen zullen in 2026 worden gehouden in Italië. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maandag in Lausanne besloten. Het voorstel om de Spelen in Milaan en het bergdorp Cortina d’Ampezzo te organiseren, won het van het Zweedse bid van Stockholm en het skioord Åre met 47 tegen 34 stemmen. In een eerder stadium besloten Sion (Zwitserland), Sapporo (Japan), Graz (Oostenrijk) en Calgary (Canada) zich terug te trekken, mede vanwege de omvang en kosten van het evenement. In Sion en Calgary stemde de bevolking tegen de kandidatuurstelling. Cortina d’Ampezzo was in 1956 al een keer gastheer van de Winterspelen. De eerstvolgende Zomerspelen zijn volgend jaar in Tokio. In 2022 zal Beijing de Winterspelen organiseren. (NRC/ANP)