Winkels Albert Heijn kort dicht door kassastoring

Sommige filialen gingen dinsdagmorgen niet open. Door een technisch probleem konden boodschappen niet gescand worden.

In sommige filialen kunnen boodschappen via de smartphone worden afgerekend.
In sommige filialen kunnen boodschappen via de smartphone worden afgerekend. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Filialen van Albert Heijn zijn dinsdagochtend getroffen door een grote kassastoring. Alleen de zelfscanners werkten nog. De storing ontstond rond 08.00 uur, openingstijd voor veel winkels. Een uur later konden klanten weer betalen.

De kassa’s werkten niet door een technisch probleem waardoor de boodschappen niet konden worden gescand. Sommige winkels werden door de storing gedwongen hun deuren tijdelijk gesloten te houden. Hoeveel filialen dicht waren, weet een woordvoerder niet.

Albert Heijn heeft 850 winkels in Nederland, waarvan er 490 zijn uitgerust met zelfscanners. De 82 AH to go’s, de kleinere winkels die veelal op treinstations zijn gehuisvest, hadden geen last van de storing.

Twitter avatar LangedijkKP Koopplein L’dijk-HHW Kassasysteem Albert Heijn door netwerkproblemen plat; zelfscan werkt nog wel #kooppleinheerhugowaard #lokaal #dewelmedia https://t.co/GHl3bNGVcJ

Twee weken geleden was er een landelijke pinstoring, die trof vooral winkels van Ahold. De supermarkt werkte toen samen met KPN aan een oplossing. De storing van dinsdag hield geen verband met de telecomprovider.