Voorpublicatie boek

Columniste beschuldigt Trump van verkrachting in jaren 90

Columniste Elizabeth Carroll schrijft in haar boek What Do We Need Men For? A Modest Proposal dat vastgoedmanaat Trump haar in 1995 of 1996 in een pashokje heeft verkracht. De huidige president noemt de beschuldiging, geopenbaard in een voorpublicatie bij New York Magazine, nep-nieuws. „Ik heb geen idee wie deze vrouw is.” Carroll (75) schrijft dat ze Trump tegenkwam in een warenhuis. Hij zou haar grappend hebben meegelokt in een pashokje. „Het moment dat het pashokje gesloten is, stort hij zich op mij. Hij duwt mij tegen de muur [...] en drukt zijn mond op mijn lippen”, aldus Carroll. „Hij dwingt zijn vingers rond mijn privégebied en duwt zijn penis half in mij. Of helemaal, weet het niet zeker.” Ze deed geen aangifte, vertelde het wel aan vrienden, die dit nu bevestigen. (NRC)