Dodental ingestort flatgebouw Cambodja opgelopen naar 26

Zaterdag stortte in Cambodja een flatgebouw in aanbouw in. De reddingsoperatie is nog in volle gang. Het dodental is opgelopen naar 26.

Reddingswerkers zoeken in het puin in Cambodja naar overlevenden.
Reddingswerkers zoeken in het puin in Cambodja naar overlevenden. Foto Sun Rthey Kun/AFP

Het dodental van het instorten van een flatgebouw in Cambodja is maandag opgelopen naar zeker 26. Inmiddels is ruim driekwart van het puin verwijderd en is de reddingsoperatie nog in volle gang. Dat meldt persbureau AP.

Het flatgebouw in aanbouw in de havenstad Sihanoukville stortte zaterdagnacht rond 04.00 uur in. Op dat moment sliepen tientallen bouwvakkers op de tweede verdieping van het in totaal zeven verdiepingen tellende flatgebouw. Ze gebruikten het pand als slaapplaats. Hoeveel mensen precies aanwezig waren toen het gebouw instortte, is niet bekend.

Twee overlevenden werden maandag onder het puin vandaag gehaald, meldt een verslaggever van persbureau AFP. Het gaat om twee mannen die onder betonblokken en metalen staven vastzaten. Zij zijn direct met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Premier bezoekt rampplek

Zaterdag konden al 36 mensen worden gered. 23 personen werden levend onder het puin vandaan gehaald. De Cambodjaanse premier Hun Sen bracht zondag een bezoek aan de rampplek. De oorzaak van het ongeluk in nog onbekend.

Het gebouw was volgens de gouverneur van de provincie in bezit van een Chinese investeerder. Zaterdag werden al vier Chinezen aangehouden die betrokken waren bij de bouw. De Cambodjaanse havenstad is aantrekkelijk voor rijke Chinese investeerders omdat het populair is onder toeristen. De Chinese ambassade liet in een verklaring weten „een grondig onderzoek” naar de oorzaak van het onderzoek te steunen.