Copa América

Brazilië in kwartfinales na zege op Peru

Gastland Brazilië heeft zich met een overtuigende overwinning op Peru geplaatst voor de kwartfinales van de Copa América, het mannenvoetbalkampioenschap van Zuid-Amerika. De ‘Goddelijke Kanaries’ bezorgden bondscoach Tite een glimlach door zaterdag in São Paulo met 5-0 te winnen.

Peru had net als Brazilië vier punten uit de voorgaande twee duels, maar kwam er tegen het gastland van de Copa América niet aan te pas. Casemiro schoot Brazilië, dat speelde zonder Ajacied David Neres, in de twaalfde minuut op 1-0. Zeven minuten later maakte Roberto Firmino er al 2-0 van. Doelman Pedro Gallese trapte de bal uit tegen de Braziliaan. De keeper zag de bal terugkaatsen tegen de paal, maar Firmino kapte hem vervolgens uit en schoot alsnog binnen.

Everton zorgde met een laag schot voor de 3-0 ruststand. In de tweede helft gingen de Brazilianen vrolijk verder. Aanvoerder Dani Alves schoot in de tweede helft van dichtbij de 4-0 binnen. Invaller Willian bepaalde vlak voor tijd met een fraai schot van afstand de eindstand op 5-0. Gabriel Jesus miste diep in blessuretijd zelfs nog een strafschop namens Brazilië.

Venezuela ook door

Ook Venezuela gaat door naar de kwartfinales. Door een 3-1 zege op Bolivia legden de Venezolanen beslag op de tweede plaats in groep A, achter Brazilië.

Lange tijd leek er weinig aan de hand voor Venezuela, maar toen Bolivia in de 82ste minuut de aansluitingstreffer maakte werd het nog even spannend. Een treffer van Martinez kort voor tijd maakte aan alle onzekerheid een einde. (ANP)