Afrika Cup

Marokko in slotfase alsnog langs Namibië, Nigeria te sterk voor debutant Burundi

Het voetbalelftal van Marokko is de Afrika Cup zondag begonnen met een benauwde zege op Namibië: 1-0. Het doelpunt viel pas in de 89ste minuut. Itamunua Keimuine werkte een vrije trap achter zijn eigen doelman. Marokko had weliswaar een overwicht tijdens het duel in Kairo, maar de ploeg van bondscoach Hervé Renard kon geen moment overtuigen. Hakim Ziyech was in de 80ste minuut dicht bij de openingstreffer, maar zijn van richting veranderde schot met rechts werd gekeerd. Ziyech had een basisplaats, evenals Nordin Amrabat. Karim El Ahmadi viel in de 70ste minuut in. Twee jaar geleden werd Marokko, dat de Afrika Cup won in 1976, in de kwartfinales uitgeschakeld door Egypte. Vrijdag treft Marokko Ivoorkust en volgende week maandag wacht Zuid-Afrika.

Nigeria begon het toernooi in Egypte zaterdag met een 1-0 zege op debutant Burundi. In de 77ste minuut maakte invaller Odion Ighalo het winnende doelpunt voor Nigeria, dat de Afrika Cup driemaal won. In dezelfde groep eindigde de wedstrijd tussen Guinee en Madagascar in een gelijkspel: 2-2. (ANP)