Lewis Hamilton wint Grand Prix van Frankrijk

De Brit finishte de race met achttien seconden voorsprong op de nummer twee, zijn ploeggenoot Valtteri Bottas.

Lewis Hamilton op het Circuit Paul Ricard in het zuiden van Frankrijk.
Lewis Hamilton op het Circuit Paul Ricard in het zuiden van Frankrijk. Foto Boris Horvat/AFP

De Brit Lewis Hamilton heeft zondag de formule 1 Grand Prix van Frankrijk gewonnen voor Mercedes. De coureur won met een voorsprong van achttien seconden op de nummer twee, ploeggenoot Valtteri Bottas. Max Verstappen werd vierde.

Hamilton won de zes van de acht wedstrijden dit seizoen. De strijd om de tweede plek was spannender. Ferrari-rijder en Monegask Charles Leclerc wist Bottas kort voor het einde nog bijna in te halen. Met minder dan een seconde verschil reed Bottas als eerste over de finishlijn.

Twitter avatar F1 Formula 1 Hamilton on top of the podium once again And at the same time secures his 200th points finish in 237 starts 😮 Astonishing #F1 #FrenchGP 🇫🇷 https://t.co/16PP0D5eFo

De Nederlandse favoriet Max Verstappen haalde het podium dus niet. Hij startte en finishte op de vierde plaats. De Limburger reed ruim vijftien seconden na Leclerc over de eindstreep. Vorig jaar wist hij nog de tweede plek te bemachtigen.

Met de zege vergrootte vijfvoudig wereldkampioen Hamilton zijn voorsprong in de WK-stand. Hij staat nu op 187 punten. Bottas staat op nummer twee, met 151 punten.