‘We kopen expres een klein flesje wijn’

Thuis lag er nog couscous in de kast, dat zouden ze dus vanavond sowieso eten. Maar pas tijdens het wandelen naar de supermarkt bedachten Karel van ’t Laar (58), verzorgende in een verpleeghuis, en Dorine Feretis (55), zelfstandig pedagoog, hoe de rest van de maaltijd eruit zou zien.

Wat is het geworden?

Karel: „We hebben er gegrilde groenten bij:paprika, courgette, wortel, citroen en peterselie. We raspen de schil van de citroen en hakken de peterselie fijn om de couscous wat smaak te geven. En dan nog merguez lamsworstjes. Het water loopt me in de mond nu ik het zo opsom.”

En nog een wijntje erbij.

Dorine: „Bij het diner hebben we bijna altijd een glas wijn, behalve als een van ons nog gaat sporten.”

Karel: „We hebben dit kleine flesje (van 375 ml) deels op het formaat uitgekozen. Dan doe je aan zelfbescherming en drink je niet te veel.”

Zijn er producten waarvan u het merk belangrijk vindt?

Karel: „Niet veel, behalve alcoholvrij bier. Dat móét Warsteiner zijn. Als dat er niet is, ben ik chagrijnig. Ik ga dat dan niet voor een ander merk vervangen. Ook dit merk knoflooksaus, Yildriz, is mijn favoriet.”

Heeft u recentelijk wat nieuws ontdekt?

Dorine: „We wilden minder koolhydraten eten en ontdekten toen haverkornbrood, erg lekker. We wilden voor een gezonde keuze gaan, maar het moet wel smaakvol blijven.”