Flatgebouw in Cambodja ingestort, zeker zeventien doden

Er waren meer dan dertig bouwvakkers op de bouwplaats toen het gebouw instortte. Ze zouden de nacht hebben doorgebracht in de flat.

Reddingswerkers halen een lichaam onder het puin van een ingestort flatgebouw in de Cambodjaanse havenstad Sihanoukville.
Reddingswerkers halen een lichaam onder het puin van een ingestort flatgebouw in de Cambodjaanse havenstad Sihanoukville. Foto Den Ayuthyea/AFP

In de Cambodjaanse havenstad Sihanoukville is zaterdagochtend een flatgebouw in aanbouw ingestort. Zeker zeventien mensen zijn om het leven gekomen en er zijn zeker 23 gewonden gevallen. Dat meldt persbureau Reuters, op basis van de Cambodjaanse autoriteiten die daarover zaterdagavond een verklaring hebben gegeven.

Een onbekend aantal mensen wordt nog vermist. Meerdere bouwvakkers zouden nog onder het puin liggen, dus de kans bestaat dat het dodental nog verder oploopt. In totaal zijn 36 mensen gered, van wie 23 personen onder het puin vandaan zijn gehaald, hebben de autoriteiten verklaard.

De werklieden waren aanwezig op de bouwplaats toen de flat van zeven verdiepingen rond 4.00 uur ‘s nachts instortte. Er zouden zo’n 36 bouwvakkers zijn gered. De reddingsoperatie is nog in volle gang en de autoriteiten onderzoeken hoe de flat heeft kunnen instorten. De minister van Informatie Khieu Kanharith heeft op sociale media gezegd dat de bouwvakkers het onvoltooide pand gebruikten als slaapplaats.

De flat zou voor zo’n 70 tot 80 procent voltooid zijn geweest voor deze instortte. Volgens de gouverneur van de provincie Preah Sihanouk was het gebouw in bezit van een Chinese investeerder. Vier Chinezen die betrokken zijn bij de bouw van de flat zijn aangehouden. Het komt veel voor dat rijke Chinezen investeren in projecten in de Cambodjaanse havenstad, die populair is onder toeristen.

Dit bericht is geactualiseerd. Het dodental is verhoogd tot zeventien.